25 Şubat 2015 Çarşamba

B5 Vitamini İçeren Besinler

B5 Vitamini İçeren Besinler


B5 Vitaminin sağlığımız için faydaları bilim dünyası ve herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. İnsan sağlığının tamamlayıcıları niteliğinde bulunan vitaminler vücudumuza besin yolu ile alınır. Bazı vitaminlerin vücutta sentezlenmeleri de mümkündür. Ancak B5 vitamini besin yolu ile vücudumuza alınmaktadır. 

Saç sağlığımız ve cilt sağlığımız olan organik bileşikler ile alırsak sağlıklı bir vücuda sahip olmuş oluruz. B5 Vitamini içeren besinlerin çeşidi oldukça fazladır. B5 vitamini en çok tahıllarda bulunur. Zaten B5 vitamini ilk olarak pirinç kabuğundan elde edilmiştir. 

B5 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur



Mercimek, fasulye, buğday yoğun olarak bulunduğu tahıl ürünleridir. Ayrıca B5 vitamini kırmızı et ürünlerinde, baklagillerde, tavuk ürünlerinde, yumurtada, karaciğerde, balıkta, karnabaharda, bezelyede, avokado, patates, mısır, bira mayasında, kuruyemiş ve fıstıkta da bulunmaktadır. 

B5 Vitamini ihtiyacımız, çoğunlukla besin yolu ile vücudumuza alındığı için dışarıdan alınan bir vitamin olarak bilinir. B5 Vitaminin çok küçük bir miktarı bağırsaklarda da sentezlenmektedir. Ancak bu vücudumuz için yeterli bir miktar olmadığından göz ardı edilmektedir. 

B5 vitamini normal büyümeyi ve gelişmeyi destekleyen bir vitamin olduğu için herkes için bve bilhassa gelişim çağında olan bireyler için ihmal edilmemelidir. Ayrıca B5 vitamini ile antikor üretimi ve alyuvar hücrelerin üretimi gerçekleşir. B5 vitamini eksikliği ciddi bir problem teşkil etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için b5 vitamini nelerde bulunur yazıma, b5 vitamini özellikleri ve saç bakımında b5 vitamini yazılarıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder