10 Temmuz 2015 Cuma

Saç Bakımında B5 Vitamini

B5 Vitamini Saç Bakımı


Pantotenik asit sık olarak vitamin B kompleks formüllerini içinde diğer B vitaminleri ile birlikte kullanılır. B kompleks vitamini genellikle B1 vitamini (tiamin), B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini (niasin / Niacinamide), B5 vitamini (pantotenik asit), B6 vitamini (piridoksin), B12 vitamini (siyanokobalamin) ve B9 vitamini (folik asit) içerir.

Ancak, bazı ürünler bu maddelerin tüöünü içermez ve bazı biotin, para-aminobenzoik asit (PABA), kolin bitartrate ve inositol gibi diğer ürünleri içerebilir. Tüm B grubu vitaminleri gibi suda erir ve organizmada depo edilmezler. 

B5 vitamini en çok saç bakımında kullanılması tavsiye edilen bir vitamindir. Saç, sakal, bıyık, kirpik, kaş gibi kıl köklerine oldukça faydalı bir vitamindir. Saçlarda ise kuru yıpranmış saçların onarımında çok etkili bir vitamindir.

Her vitaminin saçlar üzerinde belirli oranlarda etkisi olmakla birlikte bazı vitaminler daha fazla etkiye sahip. Bu vitaminler arasında A, C ve B vitaminlerini sayabiliriz.
B5 vitamini saç oluşumunda kullanılan enzimlerin etkili olabilmesi için gerekli olan vitaminlerdendir. En önemli etkisi saçın büyüme dönemini hızlandırması saç tellerinin sağlam olmasına yardımcı oluşudur.


Saç Ve B5 Vitamini


Saçlarınız kuru veya boyalıysa bakımı için b5 vitamini kullanabilirsiniz. Saçınızı oluşturan keratinel tabakada saç boyası ve açıcılar yüzünden hasarlar oluşur b5 vitamini yani d-panthenol bu zararı onarır.

Genlle sıvı keratin ve e vitamini ile birlikte karıştırılarak saça uygulanır b5 vitamini. Özellikle saçtaki yıpranmaya çok iyi gelir. Saç yanması gibi bir sorunla karşı karşıya iseniz sıvı keratin e vitamini ve b5 vitamini üçlüsünü muhakkak kullanın.

Saç Uzatma B5 Vitamini


Saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik gibi kıl köklerinin daha gürleşmesi ve hızlı uzaması için b5 vitamini kullanabilirsiniz. Daha çok biosulphure (kükürt), keratin, çinko oksit, b3 vitamini e vitamini ile birlikte bu tarz bakımlarda kullanılır b5 vitamini. Kıl köklerini besleyici, güçlendirici ve daha hızlı uzatıcı etkisi vardır.

Saç Dökülmesi B5 Vitamini


Saç dökülmesi gibi durumlarda b5 vitamini kullanılır. Dökülen saçların oluşturduğu kıl köklerini besleyici etkileri vardır. Kadınlar bepanten kremin tüylenme yaptığını çok konuşurlar bunun neden bu kremin içeriğinde %6 oranında b5 vitamini bulunur bu yüzden b5 vitamininin kıl köklerini besleyici etki gösterdiğini söyleyebiliriz.
 B5 Vitamini İle Saç Bakımı

Saç uzatmak için kullanılacak ana teknik vitamin ve mineral bakımıdır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. bunun için bir sulu çözelti hazırlayacaksınız;

1 yemek kaşığı su
Çeyrek çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
Çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
Çeyrek çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
Çeyrek çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)

Saç uzatmada kullanacağınız bu sulu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması hem taze olması nedeniyle kullanışlı özellikle de C vitaminin çabuk bozulabilen yapısından kaynaklı güvenli bir uygulama olacaktır.

B5 vitaminiyle birlikte diğer vitamin ve minerallerle yapacağınız saç uzatma kürü, oldukça çabuk sonuçlar verecektir. Sonuçta saçlarımızı oluşturan kıl kökleri yani foliküllerin daha sağlıklı uzamasını ve daha fazla çalışmasını sağlayan bir vitamin b5 vitamini. Saç uzatma teknikleri denerken bu vitamini es geçmek olmaz.

Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder