25 Şubat 2015 Çarşamba

B5 Vitamini Kullanımı

B5 Vitamini Kullanımı 

İnsan sağlığı yorgunluk, stres, kötü yaşam koşulları, yetersiz ve dengesiz beslenme ile sürekli tehdit altında bulunmaktadır. Tüm bu olumsuz faktörlerin yanında kişinin birde bağışıklık sistemi direnci düşer ise hastalıklara yakalanma frekansı bir o kadar artar. 

B5 Vitamini Yetersizliği



Bazen sağlığımız için harcadığımız çaba yeterli olmaz ve vücut direncimizin düşmemesi için bağışıklık sistemimizi güçlendirici ilaçlar kullanırız. Ya da kişi bir hastalığa yakalandığında tedavi sürecinde kullandığı ilaçlar bilhassa antibiyotikler vücut direncini hızla düşürür. Bu yüzden sağlığımız için bazı kuralları ihmal etmemek gerekir. 

İnsanlar takviye ilaç kullanımı olarak özellikle de kış aylarında B ve C vitaminine ihtiyaç duyar. Bunun yanında B grubu vitaminleri de çok sık takviye amaçlı kullanılan vitaminler arasındadır. Çinko, omega vb. maddeler de takviye kullanılan maddelerdendir.

B Grubu vitaminleri sıklıkla kullanımı tercih edilir. B grubu vitaminlerinin eksikliği birçok haasara yol açar. Özellikle B5 vitamini kullanımı ihmal edilmemelidir. Bunun eksikliğini uzman bir doktorun yapmış olduğu tetkikler sonucu anlaşılabilir. Eğer kişide B5 vitamini ihtiyacı söz konusu ise B5 vitamini eksikliği derhal tedavi yoluna gidilmelidir. Günlük B5 vitamini ihtiyacı 10 mg kadardır. 

Ancak günlük 1000 mg'a kadar alımı söz konusu olabilmektedir. Her yaş grubu için farklılık gösteren bu miktarlar çoğunluk ile günlük besinlerden karşılanabilmektedir. Çoğu zaman kişilerin ekstradan 85 vitamini kullanımına ihtiyaçları yoktur.

Yazıyla ilgili olarak b5 vitamini kullananlar ve b5 vitamini hangi besinlerde bulunur yazılarıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder