25 Şubat 2015 Çarşamba

B5 Vitamini Kullananlar

B5 Vitamini Kullananlar


Cilt ve saç bakımında en çok kullanılan vitaminlerden birisidir b5 vitamini bu noktada bende b5 vitamini kullananlar hakkında bir yazı hazırladım. Vitaminler sağlığımızın tamamlayıcılarıdır. Aldığımız her besinin işlevselliğini arttırır ve kaliteli bir yaşam sürmemizi sağlar. Sağlık bir yaşam hayatımızı olumlu yönde etkileyen en temel etkendir. Vitaminlerin yaşamımızdaki yeri birçok bilimsel araştırmalara konu olmuş, birçok tedavi yöntemine dayanak olmuştur.

Vitaminlerin geneline bakıldığında sadece birinin bulunması, birinin bulunmasına gerek olmadığı anlamına gelmemektedir. Tüm vitaminlerin bulunduğu besinler ve vücuttaki eksiklikleri ve kimyasal haritaları farklıdır ve etili olduğu hastalıklarda farklılık göstermektedir. Bir kısmı vücudumuzda sentezlenebilir.

Bir kısım vitaminleri de biz dışarıdan vücudumuza alırız ve aldığımız vitaminler ya da kendi vücudumuzda üretilen bu vitaminlerin bir kısmı karaciğerde depo edilirken bir kısmı da idrar yolu ile fazlası vücuttan atılır. B5 vitamini ise bir çok besinde bulunur.

B5 Vitamini Özellikleri



B5 vitamini bu vitaminler arasında depo edilmeyen, suda çözünüm gösteren vitamin türevidir. Genellikle günlük besinlerimiz bu vitamin ihtiyacımızı karşılar. Eksikliği ciddi bir boyutta eksiklik olarak ortaya çıkar ve birçok hastalığı beraberinde getirir.

Diğer adıyla d'panthenol kullanıcıları besin yolu ile ya da yanlış ilaç kullanımında eğer B5 vitamini kullanıcıları besin yolu ile ya da yanlış ilaç kullanımında eğer B5 vitamini kullanım dozunu aşarlar ise bu vitamin fazlalığı ishal ve su kaybına neden olur.

Hamilelik evresinde kişilerin B5 vitamini ihtiyaçları üçte bir oradan artış göstermektedir. B5 Vitamini eksikliği ve fazlalığında kullanım durumları uzman bir hekimin vereceği karar olduğu unutulmamalıdır.

Vitamin kullanımı genelde takviye edici vitamin hapları sayseinde sağlanır. Ayrıca saç ve cilt bakımında b5 vitamini kullanımı yoğundur. Zaten b5 vitamini en çok bepanthene gibi kremlerde tüketilir ve cilt bakımında çok tercih edilir.  Ayrıca saç bakımında çok sık kullanılan bir vitamindir b5 vitamini ve bir çok saç bakım ürününde tercih edilen bir vitamindir.

Konuyla ilgili olarak b5 vitamini saç bakımı  ve b5 vitamini yazılarıma bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder