3 Nisan 2016 Pazar

B5 Vitamini Faydaları

B5 Vitamini Faydası


B5 vitamini insan sağlığı için oldukça önemli bir vitamindir. Suda çözünen bir vitamin olan b5 vitamini yani depanthenol vücudumuzda depolanmaz. Pantotenik asit olarak kimyasal adlandırılan bu vitamini yiyeceklerden ediniriz. Peki b5 vitamini yararları nelerdir. işte bu yazıda bundan bahsedeceğim.



 

B5 Vitamini Yararları



B5 Vitaminin en önemli görevi şüphesiz ki vücudumuza aldığımız karbonhidrat, yağ ve proteinlerin enerjiye dönüşmesine yardımcı olmalarıdır. Ayrıca sinir sisteminde oldukça işlevsel görevler görerek bazı hormonların çalışmasına özellikle katkıda bulunur.

 

B5 vitaminin bilinen en önemli faydalarından birisi yaraların hızlı iyileşmesine katkıda bulunmasıdır. Cildimizdeki yaralanmalarda genellikle bepanthene veya bepanthol kremler kullanırız iişte bu kremlerin hammaddesi b5 vitaminidir.
 
 

B5 vitamini bir glikoprotein olan antikorların üretimini teşvik ederk vücudumuza giren zararlı maddelere karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı olmamızı sağlar.
 

B5 Vitamini ameliyat ve diğer ağır cerrahi durumlar veya travmalar sonrası oluşan şokların giderilmesinde oldukça etkili bir vitamindir. Ayrıca yaralanmalar vb. durumlar için de oldukça hızlı iyileşme sağlar.
 

Vücudumuzda hormonal ve sinirsel durumlardan dolayı oluşan asabiyet ve bitkinlik gibi durumların dengelenmesi için pantotenik asit yani depanthol biçilmiş kaftandır. Zaten diyetleri veya beslenmeleri belirli besinlerle sınırlı kalanların gergin oldukları bilinir. İşte  bu gibi durumlarda hormonların veya sinirlerin düzenlenmesinde b gurubu vitaminleri oldukça önemlidir.


Vücudumuza dış ortamlardan oldukça fazla tksin girer. Bazen hastalandığımızda kullandığımız ilaçlarda vücudumuzda toksik yani zehirli etkiler gösterebilir. İşte b5 vitamini bu zehirli etkileri azaltmada oldukça faydalıdır.
 

B vitamini trigliserid ve kolesterolü düşürücü etkileri olan bir vitamindir. Vücudumuzdaki dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Evet daha saymakla bitmeyecek onlarca yararı olan bir vitamin b5 vitamini. Konuyla ilgili olarak aşağıda bir video hazırladım hepinize faydalı olmasını umuyorum.

 

B5 vitamini faydaları ile ilgili hazırladığım yazı burada bitiyor. Umarım faydalandığınız bir yazı olmuştur. Sorlarınızı aşağıdaki yorumlar bölümünden sorarsanız cevaplamaya çalışırım. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder